Even voorstellen: Wilmke Boersma, de nieuwe blogger van Kledingvinder.nl

woensdag 29 juli 2015

Mogen we aan je voorstellen: Wilmke Boersma, de winnares van de Fashion Blog Contest en daarmee de nieuwe blogger van Kledingvinder! Hoera! Voor we gaan kennismaken met haar blogs, gaan we eerst even kennismaken met Wilmke zelf.

Gefeliciteerd, je bent de winnares van de Fashion Blog Contest! Wat ging er door je heen toen je het hoorde?
Supertof dat ik heb gewonnen! Ik heb een flinke eindspurt gemaakt in deze blogwedstrijd, want in de tussentijdse telling stond ik nog tweede. Daarom wil ik ook iedereen enorm bedanken die op mij heeft gestemd, en dat zijn er heel wat! Mijn familie, vriend en ik hebben zowat dubbel gelegen om zoveel mogelijk mensen te bereiken, maar het is ons gelukt. Die uurtjes tot half twee 's nachts hebben zich dubbel en dwars uitbetaald :)

We willen graag wat meer over je weten. Stel je even kort voor.
Aangenaam. Ik ben dus Wilmke Boersma, 24 jaar oud en woon in Zwolle. Ik ben mijn blog fashion- en foodblog W in Wonderland ruim een jaar geleden gestart, vooral omdat ik mijn passie voor het schrijven wilde delen met de wereld. Ik ben in 2013 afgestudeerd als journaliste en heb schrijven altijd een van de leukste dingen gevonden aan de journalistiek. Het vinden van een baan is echter niet gemakkelijk, aangezien er vele reorganisaties plaatsvinden en er eerder mensen uitvliegen dan aangenomen worden. Zonde om het erbij te laten zitten, dus waarom niet een blog starten? Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf als freelance journaliste. Dit houdt in dat ik door iedereen in kan worden gehuurd om journalistieke werkzaamheden te verrichten. Zo schrijf ik bijvoorbeeld voor Bijzonder Zwolle Magazine. Ik ben nogal een bezig bij, want ik sta ook nog als kok in de keuken van healthy food restaurant KOST aan de Sassenstraat en als medewerker bij de Julia's op het station.

Wat vind je het leukst aan bloggen?
Het leukste aan bloggen is de interactie met andere bloggers en volgers. Het is zo tof als iemand uit mijn omgeving naar me toekomt en zegt mijn recept te hebben uitgeprobeerd. Dan ben ik best een beetje trots en vereerd. Ook is het leuk om reacties te krijgen van andere bloggers op de outfits die je op je blog zet. Hoewel ik een totaal eigen stijl heb en ik die ook blijf houden no matter what, is het toch leuk om daar positieve feedback op te krijgen.

Wat betekent mode en stijl voor jou?
Voor mij is mode en stijl iets wat een persoon eigen maakt. Zo houd ik van trends, maar raak ik er snel op uitgekeken als iedereen een bepaald item draagt. Dan hoeft het voor mij niet meer. Ik spring er graag uit en dat gevoel heb ik niet als ik bijvoorbeeld iedereen al met Nike Roshe Run sneakers zie lopen. Betekent niet dat ik ze niet mooi vind, maar voor mij is de aantrekkingskracht er dan vanaf. Ik zoek meestal een aantal trends uit per seizoen die bij mij als persoon passen, en die maak ik dan eigen.

Wat hoop je met jouw blogs op Kledingvinder.nl te bereiken?
Natuurlijk hoop ik voor zowel Kledingvinder.nl als voor mij als blogger zelf (meer) bekendheid te krijgen. Dat wil ik proberen te bereiken door een goede combinatie van de megapopulaire fashion items te mixen met hele bijzondere opvallende stukken. Van beide werelden wat: voor degene die zoeken naar de laatste trends in fashion land en degene die graag modieus erbij lopen maar niet alle trends willen volgen.

Dat belooft wat! Houd de blogpagina in de gaten voor leuke blogs van Wilmke.