Hello, New York! Hey, Fashion Week!

woensdag 09 september 2015

Als het centrum van de wereld. Zo voelt New York voor mij. En misschien is deze geweldige stad dat ook wel. Op dit moment zéker voor de mode. Want deze week begint de New York Fashion Week! Hier gebeurt het, hier moet je zijn als fashionlover en modefreak. 

En ik ben er! Nee, deze keer niet Wilmke, jullie eigen vertrouwde fashionblogger op kledingvinder.nl, maar voor heel even een nieuw gezicht. Gastblogger omdat het kan. Ik ben Marc Nijenhuis, tekstschrijver ‘in every day life’. Ik schrijf waar en wanneer het maar kan. De komende dagen heb ik de ongelooflijke mazzel dat ik heerlijk door de straten van New York mag zwerven én van hieruit mag ‘gastbloggen’. Voor jullie!

Fashion forward is de standaard

Al sinds de eerste keer dat ik hier kwam ben ik ronduit verliefd op ‘The Big Apple’. Maar deze keer is m’n trip extra bijzonder. Want samen met m’n New Yorkse vrienden bezoek ik een aantal fijne fashion shows. Dat wordt smullen naast de catwalk en misschien zelfs achter de schermen. 

Ik hou m’n ogen wagenwijd open. Natuurlijk óók op straat, want fashion forward is hier min of meer de standaard. Ik ga kijken, gluren en spieken, zodat jij weet wat je in ’t voorjaar en in de zomer van 2016 in je kast moet hebben. Of eigenlijk: moet dragen!

Fashion, fun and more

NYFW2015 opent op donderdag de 10e. Maar hé, tot die tijd ga ik me natuurlijk niet zitten vervelen. Onmogelijk! New York is altijd in beweging en werkelijk, het lijkt alsof niemand hier slaapt. Never. Er is zoveel te doen, te zien en te beleven. En wat ze zeggen klopt: waar je ook bent, het voelt alsof je in een film bent beland. 

Uitkijken over Manhattan vanaf het Empire State Building, struinen over de High Line, voor een prikkie een designer outfit scoren bij Century21, flaneren over Fifth Avenue, windowshoppen bij (het oh zo prijzige…) Bergdorf Goodman, fietsen in Central Park… Oh, en vergeet de cupcakes van Magnolia niet! Carry Bradshaw liep er graag een paar ‘blocks’ voor om in ‘Sex & the City’. 

Alle ins en outs, vers van de pers

Eigenlijk moet je de oceaan zelf eens overvliegen. Maar bedenk je van tevoren: als je hier één keer bent geweest, wil je zeker terug! Voor nu kun je hier op kledingvinder.nl de sfeer van New York proeven. En hou de website in de gaten, want ik ben sowieso bij de shows van Nicola Formichetti en Adam Selman. Jij bent er dus eigenlijk een beetje live bij! Enjoy! 

Fashionkriebels? Ga ondertussen alvast lekker shoppen in onze webshop