MERK UITGELICHT: NEW BALANCE DAMES SNEAKERS

vrijdag 22 juli 2016

Er is bijna geen enkele kast waar niet een paar New Balance dames sneakers in staan. De afgelopen jaren waren ze niet uit het straatbeeld weg te denken. Overal zag je het NB-logo opduiken. Hoe komt het toch dat dit sneakertje zo populair is? Kledingvinder heeft in ieder geval een grote collectie in de webshop. Shop je favoriete paar meteen na het lezen van dit blog!

Tja, hoe gaat dat met sneakers die ineens (weer) megapopulair worden? Meestal zijn het bloggers en Hollywoodsterren die de trends op de massa overbrengen. Merken brengen tegenwoordig ook bewust hun bestsellers en klassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ‘90 opnieuw uit. Gouwe ouwen krijgen een nieuw jasje en worden gerestyled en gepimpt. In de jaren ’80 was de New Balance dames sneaker al een enorme hit. Daarna is het merk een beetje in de vergetelheid geraakt. Maar zoals de Adidas Stan Smith en de Superstar, alsook de Nike Air Max en Cortez, is ook de New Balance dames sneaker weer opnieuw in trek geraakt.

Lekker retro met New Balance sneakers

Het valt natuurlijk op dat bepaalde modellen van New Balance gelijkenissen tonen met die van Nike. Het enige verschil is dat die van New Balance dames sneakers net iets subtieler zijn. Zo heeft Nike de Air Max en New Balance de 530 modellen die op elkaar lijken. Maar ook de klassieker Air Pegasus van Nike en de 420 70’s Running van New Balance zouden familie kunnen zijn. Een verschil tussen de twee is dat New Balance minder het gevoel geeft dat je op sportschoenen loopt. 

Niet onbelangrijk is ook de stereotypering rond sommige Nike schoenen. De Air Max (terecht of onterecht) wordt bijvoorbeeld vaak geassocieerd met bepaalde subculturen. Het kan daarom een grote stap zijn om ook daadwerkelijk zulke sneakers te gaan dragen, ongeacht de hernieuwde populariteit ervan. New Balance dames sneakers zijn dan net iets minder opvallend in dat opzicht.

Enthousiast geworden over de New Balance sneakers? Of heb je er al tig paar in de kast staan maar kan er altijd meer bij? Bekijk dan snel de nieuwste en coolste modellen in onze webshop!