Hot or cold: welke trends blijven in 2015? En welke gaan mee naar 2016?

donderdag 31 december 2015

De jaarwisseling geeft altijd reden tot terugblikken en vooruitkijken. Natuurlijk komt bij Kledingvinder dan de vraag op welke trends blijven in 2015 en welke mee gaan naar 2016? Deze ‘hot or cold’-lijst laat je zien hoe wij erover denken. En daarmee wensen we je een heel modieus 2016 toe!

Hot: Flared Jeans - Cold: Skinny Jeans

Het is niet zo dat de skinny jeans echt not done is, maar we raken er wel een beetje op uitgekeken. Vooral omdat de flared jeans een enorme opmars maakt. De broek met wijde pijpen is even een behoorlijke omslag die je moet durven maken, maar als je het eenmaal hebt geprobeerd, dan ben je om. Draag de flared in 2016 afgewisseld met de skinny om langzaam aan deze nieuwe trend te wennen.

Hot: Patchwork Jeans - Cold: Ripped/Distressed Jeans

De broek met gaten erin was afgelopen jaar niet uit het straatbeeld weg te denken. In 2016 denken we hem liever wél weg, omdat we dit jaar een creatievere draai aan jeans willen geven. In 2016 gaan we dan ook voor broeken met patches erop en de 70’s spijkerbroeken met lappen stof erop genaaid. Een jeans met een knipoog dus ;-) 

Hot: Buttons - Cold: Tuinbroek

Deze trend heeft er alles mee te maken dat we met de tuinbroek teruggrepen naar onze kindertijd. Daar zijn we in 2016 weer klaar mee. Wat gaan we wel zien? Kleding met buttons en patches erop! Dit kan heel subtiel met een paar buttons op een jasje. Zo houd je de outfit chic en volwassen, met een kleine knipoog naar je jonge jaren.

Hot: Kitten Heels - Cold: Slippers/Sandalen

Dit jaar liep iedereen op sportieve Adidas of Nike slippers, hadden we platte sandalen aan, al dan niet met een plateau eronder. Laat maar lekker liggen in 2015. 2016 draait om de kitten heel. Dit chique schoentje met ieniemienie-hakje eronder is ladylike en comfortabel tegelijk.  Misschien ook even wennen, maar echt het perfecte hakje voor naar je werk.

Hot: Faux Fur Jas Cold: Bikerjack Met Studs

Het bikerjack met studs en andere stoere fratsen heeft z’n beste tijd gehad. Voor winter 2015-2016 kiezen we massaal voor de faux fur-jas in gekke kleuren. Hoe snoeperiger de jas, des te beter. Natuurlijk kies je wel voor nepbont, want echt bont is not done.