Kleur bekennen: wijnrood

vrijdag 18 september 2015

Wijnrood of bordeauxrood, het is een kleur die we veel gaan terugzien komende herfst en winter. Deze warme tint staat bijna iedereen. Juist doordat deze kleurtoon minder schreeuwerig is dan knalrood. Het steekt minder hard af bij de toch al bleke huidjes in de winter en maakt daarentegen de gekleurde huid alleen maar warmer. Fashionblogger Wilmke bekent in deze blogpost kleur: wijnrood.

De kleuren van het najaar

Iedereen heeft het waarschijnlijk al gemerkt: het weer slaat om en de herfst staat voor de deur. Dat betekent dat de dagen snel donkerder worden, de zon zich minder vaak laat zien en de regenbuien zich ‘vrolijk’ aandienen. Daar kun je weinig aan doen. Tenzij je terugslaat met kleding! Geef niet toe aan alleen maar zwarte kleding, aardetinten en de legergroene tonen, draag ook warme kleuren als wijnrood, mosgroen, oudroze, okergeel en pompoenoranje.

Verleidelijk rood

Wijnrood of rood met een paarse gloed, is de winterse versie van felrood. Minder uitbundig en aanwezig, eerder verleidelijk en warm. Het is een kleur die het goed doet met legergroen, matzwart en oudroze. Bijna ieder seizoen komt wijnrood wel in een of andere vorm terug in de kledingcollecties.  

Op de catwalk

Bij onder andere Oscar de la Renta, Alexander McQueen, Yang Li, Aigner en Versace zien we voor de herfst/winter collecties 2015/2016 verschillende roodtinten voorbijkomen. Variërend van knal, knal, knalrood tot zeer donkerrood en roodroze. Het maakt niet uit of het de broek, de jas, de trui, de laarzen of het tasje betreft, alles mag komend seizoen in het rood worden gedragen. 

Hoe draag jij deze kleur het liefst? Shop de mooiste rode items voor het najaar nu in de webshop!