Trend herfstlook: De Choker

maandag 10 oktober 2016

Chokers zijn daarentegen anders dan de gangbare kettingen. Waarom? Een choker is nauwsluitend en wordt tegenwoordig zelfs verwerkt in kledingstukken. Bekijk de catalogus van Kledingvinder.nl, hieronder hebben we de beste merken op een rij gezet zodat je met één druk op de knop de choker in huis kunt hebben.

Het inluiden van de trend door Jean Paul Gaultier tijdens Paris Fashion Week

In januari 2016 heeft Jean Paul Gaultier de internationale modewereld wakker geschud met de elegante wijze waarmee hij de chokers nieuw leven inblies. Denk niet aan de gekleurde tribal chokers uit de jaren ‘90 a la Spice Girsl (red.), maar juist de elegante juwelen versie, de zwarte stoffen choker of de lederen klassieker, voor ieder wat wils. Jean Paul Gaultier is een Franse modeontwerper die nooit een formele mode opleiding heeft gevolgd. Zijn ontwerpen zijn altijd innovatief en soms zelfs schokkend. Denk aan de punt-bh van Madonna. Een ware trendsetter die begin 2016 de choker weer hot makte.

Chokers, high fashion en ballerina’s

In de negentiende eeuw werden chokers voor het eerst gesignaleerd in het straatbeeld van Europa. Historisch gezien wordt het geassocieerd met ‘high fashion’, maar in elke sociale groep blijkt de choker een geheel andere betekenis aan te nemen. In de balletwereld waarin ballerina’s de choker eigen hebben gemaakt. De koningin van Denemarken maakte de choker uiteindelijk inmens populair doordat zij een litteken probeerde te verbloemen met de accessoire. Een selectie uit het assortiment van Kledingvinder vind je hier.