Trends: de feestdagen in stijl

vrijdag 04 december 2015

De heerlijke decemberdagen zijn aangebroken! Sinterklaas en zijn pieten gooien hun pakjes door de schoorstenen en de winkels in de steden richten zich ook al op de feestdagen daarna. Kerstlichtjes gaan aan, kerstbomen worden opgetuigd en winkelaanbiedingen voor de eindejaarsfeestjes duiken op. Daarmee zie je ook de glitterjurkjes, paillettenrokjes en andere kerstoutfits in de winkels verschijnen. Wil je eens een originele draai geven aan je look? Lees dan hieronder de niet-te-missen trends en shop meteen je outfit bij elkaar in onze webshop!

Misschien herkende je me al van de foto (maar misschien ook niet): ik ben het, Wilmke, de blogger achter de blogs en de winnaar van de Fashion Blog Contest van afgelopen zomer. Je hebt me via de blogs misschien al een beetje kunnen leren kennen, maar persoonlijk tot nog toe niet voorbij zien komen. Het leek ons daarom wel leuk om ook eens te laten zien hoe ik modetrends vertaal naar mijn eigen outfits. Dus in deze post zie je mij eens in de hoofdrol.

De coltrui

Eigenlijk zijn dit twee trends in één, namelijk de col en de (wollen) trui. Beide doen het goed in de winter (want: warm) en samen als combi. Maar hoe maak je een trui nou tot feestmateriaal? Een hobbezak is natuurlijk niet erg feestelijk. Geen probleem! Combineer de trui met een mooi paillettenrokje of met een zwierige lange rok. Maak het geheel wat robuuster of juist luxer door de trui te combineren met leer of denim. 

De rijglaars

De overknee laars kan sowieso nog steeds. Echt next level gaan? Waag je dan aan de rijglaarsjes. Dit hoeft niet meteen heel drastisch te zijn. De laarsjes die ik draag op de foto hebben ook rijgveters, maar op een subtiele manier. Pas wel op met het materiaal van de laars. Rijgveters in combinatie met lakleer en een torenhoge hak kan nogal suggestief overkomen.

De (nep-)bontjas

Met een bontje waag je je sowieso al in de feeststemming. Heerlijk warm, chique (mits de goede snit en kleur) en glamorous. Een bontjas draag je over je glitterjurkje, over een net pak of om een saaie look cachet te geven. Dit seizoen zie je bont in allerlei soorten en maten voorbij komen: van lange tot korte jasjes en van bruintinten tot hysterische regenboogkleuren. Wees lief en draag faux fur!

De torenhoge hakken

Er zijn niet veel gelegenheden geschikter voor hoge hakken dan de eindejaarsfeestdagen. Meestal worden deze dagen toch zittend doorgebracht (denk: kerstdiner, gourmetten, bij de kerstboom zitten met chocolademelk), dus perfect voor een paar hoge hakken. Haal je mooiste exemplaren tevoorschijn en voel je sprankelender dan de kerstboom.

De glitter- en pailletten-look

Hoewel de glitter en pailetten-kleding ieder jaar weer in de winkels ligt en dus weinig nieuws is, mogen de glinsters toch niet ontbreken tijdens de feestdagen.Glitters geven je outfit meteen een party vibe. Houd het bij één item per look om het sophisticated te houden. Dus niet een glitterjurkje, glitterhakken, glittertasje en glitters in het haar, maar bijvoorbeeld een paillettenrokje als eyecatcher op een verder ingetogen outfit.