Dames bedels

Aan sieraden kleven soms dierbare herinneringen. Omdat je het sieraad van iemand hebt gekregen die je dierbaar is, of omdat het je herinnert aan een plek waar je bent geweest of een periode waarin je het veel gedragen hebt. Wanneer je een bedelarmband draagt, is de kans groot dat je aan elke bedel een herinnering hebt!

Bedel om een bedeltje

Je kunt een bedelarmband op een klassieke manier dragen door 'm te combineren met luxueuze sieraden. Ook een mogelijkheid: ga voor Ibiza-stijl en combineer de armband met vrolijk gekleurde armbanden die rinkelen of van touw zijn gemaakt. Als je je kleding aan deze stijl aanpast, of natuurlijk visa versa, heb je één complete look.

Vroeger was het zo dat wanneer iemand jouw bedelarmband wilde bekijken - en dat gebeurt vaak genoeg als je de armband om je pols hebt hangen -, deze persoon dan moest “betalen” om te kijken door er een nieuwe bedel aan te hangen, of door de belofte uit te spreken om een nieuwe te kopen. Dit was dan “betalen om te kijken” en werd bedelen genoemd. Vanaf de naam bedelarmband! Vroeger werden de bedels van goedkoop materiaal, zoals glas, gemaakt. Later werd dit veelal zilver, maar nu worden bedels van allerlei soorten materiaal gemaakt. De bedeltjes vormen een herinnering aan degene die jou de bedel cadeau heeft gedaan. Op deze manier kun je unieke herinneringen aan verschillende personen altijd bij je dragen. En ben jij zo iemand die nooit wat ze voor haar verjaardag moet vragen? Vraag iemand met een groter budget om een dames bedelarmband, en je andere verjaardagsgasten om een bedel! En het duurt best een tijdje voordat die armband vol is…